Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Patrik: "Vi klubbade oss ut genom takluckan"

/

En som var med på den havererade bussen var Patrik Eriksson från Delsbo.

- Det small till, berättar han.

Annons

Patrik Eriksson och 15 jobbarkompisar från Strängbetong Hudiksvall hade varit på Ålandskryssning och hade precis slagit sig till ro på bussen som skulle ta dem hem till Hälsingland igen.

- Vi satt på bussen och pratade lite, och jag började somna till. Sen känner jag att bussen börjar luta och så small det till, berättar Patrik Eriksson.

Bussen låg på sidan i diket. Bussens andrechaufför hade dock uppmärksammat läget och tagit tag i ratten. Avåkningen gick visserligen inte att undvika men hastigheten var mycket låg när bussen välte i diket.

Patrik Eriksson satt på bussens övre plan och beskriver läget där som relativt lugnt efter kraschen.

- Folk höll sig stabila på övervåningen. Det var mer äldre personer på nedervåningen, där var det värre hörde jag.

Passagerarna fick börja ta sig ut ur bussen.
- Vi fick ta en klubba och slå oss ut genom takluckan. Jag tror att jag var först ut från vårt plan, säger Patrik Eriksson.

Han började sedan hjälpa andra att komma ut ur den havererade bussen. Man fick slå sönder rutor för att få ut alla. Ingen skadades allvarligt men någon klagade på smärtor. Passagerarna fick sedan stå på fältet vid bussen och vänta på att andra bussar skulle komma och hämta upp dem.

Patrik Eriksson säger att han blev rädd när han förstod att bussen var på väg ner i diket, men han låter ändå lugn när han berättar om händelsen.

- Jag börjar nog fatta vad som har hänt, säger han när han och hans jobbarkompisar precis fått kliva på en ersättningsbuss hem till Hälsingland.

- Det känns inte så säkert att sitta i en buss nu. Det är inte riktigt det första jag skulle ha valt.

Mer läsning

Annons