Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Parkhyllan kan få villor

/
  • Några femvåningshus blev det inte, men kanske kommer Parkhyllan i framtiden att ha villabebyggelse.

Det blev inga bostadsrättslägenheter på Parkhyllan i Hudiksvall, men nu har kommunen planer på att köpa marken för att skapa ett tiotal villatomter.

Annons

Med Parkhyllan menas ett område nedanför Håstavillorna på Ankargatan, i närheten av Håstaholmen. Det är KB Håstaholmen som äger marken och bolaget hade tidigare planer på att bygga femvåningshus med bostadsrättslägenheter på platsen. Projektet blev dock aldrig av eftersom det inte fanns tillräckligt många intressenter.

Men kommunen anser att området är intressant för villabebyggelse och förhandlar med KB Håstaholmen om att köpa marken.

– Vi tycker väl att det ligger väldigt bra till för småhus – det är nära stan och utsikten över havet gör att läget blir spännande, säger Hans Gyllow, kommunens planeringschef.

Förhandlingarna med KB Håstaholmen är långt gångna, men det är tekniska nämnden som ska ta ett beslut i ärendet. För att kunna bygga villor krävs det dock också en ändring av detaljplanen, något som kommer att hamna på byggnadsnämndens bord. Även planen för marken framför mot havet ska ändras, så att kontorshus bara ska få ha max två våningar.

– Det är för att garantera havsutsikten, förklarar Hans Gyllow.

Roger Runesson är delägare i KB Håstaholmen och han bekräftar att de är positiva till att sälja marken. Hur mycket pengar det handlar om vill varken han eller kommunens tekniske chef Jan Kroppegård avslöja.

Mer läsning

Annons