Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

P-avgifter ett orosmoln – kunderna kan skrämmas bort

P-avgifter skulle öka tillgängligheten till p-platserna i Hudiksvalls centrum – eftersom kunderna skulle sluta handla där. Så låter en av synpunkterna som kommunen fått i frågan om att införa p-avgifter.

Annons

I november lyckades oppositionen stoppa ett beslut om parkeringsavgifter i kommunfullmäktige.

Fler synpunkter skulle först inhämtas från berörda fastighetsägare och organisationer. Nu har kommunen fått ett antal svar på sina frågor.

Läs även: Parkeringsavgifter får vänta i Hudik

Först var frågan om remissinstanserna anser att tillgängligheten kommer att förändras om p-avgifter införs och se hur angeläget det är att införa p-avgifter för att finansiera nya p-platser.

På den första frågan finns det både positiva och negativa svar. Det blir bra för handeln om det införs p-avgifter på några parkeringsplatser för det skulle öka tillgängligheten, anser en fastighetsägare.

En annan är orolig för att handeln ska tappa kunder till Birsta och andra orter i Hälsingland.

Läs även: Parkeringsavgift på tapeten igen

Toni Björklund, Hudik city, delar uppfattningen att p-avgifter är negativt för handeln, inte minst när handeln öppnar på Medskog. Han ser inte att tillgängligheten skulle öka. Det fanns en brist på centrala p-platser även innan det blev gratisparkering.

När det gäller finansiering av nya parkeringsplatser, skriver en fastighetsägare att: "inför gärna p-avgifter, men bygg p-platser först, så att man förstår varför avgifterna införs". I ett annat svar efterfrågas fler p-platser utan att det införs avgifter.

Läs även: P-avgifter bättre för centrumhandeln

I brevet som följde med frågorna, förklarar kommunstyrelsens ordförande Mikael Löthstam (S) att syftet med att återinföra parkeringsavgifter är att öka tillgängligheten av p-platser för att gynna handeln. Avgifterna ska även finansiera nya p-platser och drift och underhåll av befintliga p-platser.

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning

Annons