Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öppning för extern handel

/

Det blir en utredning om handel utanför centrum, intill korsningen R 84 och E 4. Det kan leda till att köpcentrum byggs där.

Annons

– Vi har beslutat att det ska påbörjas ett planarbete för ändring av detaljplanen men samtidigt, parallellt med detta, ta fram en handelsutredning, så får vi se var bollen hamnar i slutändan, säger Olle Borgström, Socialdemokrat och andre vice ordförande i byggnadsnämnden.

Bakgrunden till att frågan tas upp i nämnden är att ett stort företag inom handel ska ha anmält intresse för att etablera sig i området. Roph Invest, som vill göra Medskogsområdet till ett stort vägcentrum, har kontakt med företaget och trycker på.

Kritiker anser att en planändring slår mot butikerna i centrum.

Borgström berättar att ledamöterna i byggnadsnämnden diskuterade frågan om extern handel en hel del under mötet, men var eniga i sitt beslut. Diskussionen har cirkulerat kring hur centrumhandeln påverkas.

– Ja, det är klart. Vi måste få klarhet kring eventuella farhågor kring detaljhandeln och det är därför vi startar en handelsutredning.

Olle Borgström vet inte när frågan till slut ska avgöras i nämnden.

– Det är svårt att säga. Det beror på hur många blindskär vi stöter på och hur det blir med eventuella överklaganden och med arbetsbelastningen. Skulle det gå som tåget kunde vi behandla frågan till hösten/förvintern.

Ett ja till handel på Medskogs innebär också att det blir omöjligt för kommunen att reglera vilken sorts handel som etablerar sig i området.

Mer läsning

Annons