Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olycka med Iphone blev företagsidé

/
  • Sebastian Tomic tappade sin IPhone i marken och glaset sprack. Det blev början på ett lyckat hobbyprojekt inom internethandel.

En tappad telefon blev ett lyckat företagsexperiment. Nu har Sebastian Tomic från Iggesund sålt gördetsjälv-kit till trasiga Iphonetelefoner i ett och ett halvt år.

Annons

– Jag visste att det fanns firmor som lagade trasiga Iphones till hutlösa priser när jag fick idén, säger Sebastian Tomic, grundaren till You fix it.

Det började en dag i Australien när han under en jobb- och semesterresa tappade sin IPhone i marken. Glaset sprack och han blev ledsen. Han är en av många tusentals som råkat ut för just detta. Men, som tur var kände hans kompis till att det gick att laga telefonen själv med hjälp av billiga reservdelar från försäljningssajten ebay. Han beställde delarna och reparerade telefonen utan problem.

– Då fick jag idén att det måste finnas fler som vill kunna reparera sina trasiga telefoner till ett bra pris, säger han.

Därefter började han leta efter reservdelsleverantörer i Kina. Företaget har gett honom mersmak. Just nu har han börjat studera e-handel i Stockholm och för att kunna satsa helhjärtat på studierna vill han sälja företaget i höst.

– Det här är bara ett hobbyprojekt för att känna på hur det är att driva ett företag inom e-handel. Det är där marknaden finns, den bara växer och växer, säger han.

Mer läsning

Annons