Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ökad polisstyrka i Hudiksvall

Förra året minskade antalet poliser i länet med fjorton personer. Nu ser det dock ljusare ut för Hudiksvall, Ljusdal och Nordanstig då det efter hård rekrytering kommer nya poliser inom kort.

Annons

Trots det senaste årets sjunkande antal poliser i länet så ser det ljusare ut i norra Gävleborg.

- Vi får tre nya poliser inom kort. Vi har internannonser ute hela tiden och de nya poliserna kommer från Stockholm och Sollefteå. De kommer främst jobba i uniform och vara ute i bilarna, säger Josef Wiklund, chef för den brottsförebyggande enheten i norra Gävleborg.

Trots att polisen snart får tillökning så innebär inte det att läget är bra. Det är fortfarande ansträngt med antalet poliser som finns tillgängliga.

Polisförbundets ordförande i Gävleborg, Lennart Proos, håller med om att det behövs fler poliser. I december beslöt de sig för att undersöka varför poliser antingen sagt upp sig eller flyttat under de senaste tre åren. Totalt sett är det ungefär ett trettiotal som har sagt upp sig eller bytt myndighet sen 2010. Utöver det bortfallet är det också ett sextiotal polisen som har gått i pension. På grund av detta har antalet poliser i både länet men också i norra Hälsingland minskat. Det har i södra delarna av länet visat sig vara lättare att rekrytera personal än det har varit i norr.

- Vår förhoppning är att få fram fler poliser i framtiden, inte bara ur en personalsynpunkt utan även ur medborgarnas perspektiv. Då vi arbetar dygnet runt, året runt så behöver vi också personal som kan arbeta under de tiderna. Varken vi eller politikerna vill komma till en situation då medborgarna inte kan få hjälp på grund av personalbrist, säger Lennart Proos.

Mer läsning

Annons