Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nybildat bolag tar över

/
  • Dan Nordin, vd för GMT AB, och Jörgen Persson, vd och ägare till Hälsingeschakt AB, är nöjda med affären och gläds åt att de anställda kan behålla sina jobb.

Nybildade bolaget Hälsingeschakt AB tar över inkråmet i det bolag som svartlistats av Hudiksvalls kommun och NCC.

– Nu vill vi ha en nystart och köra framåt, säger Jörgen Persson, vd och ägare till Hälsingeschakt AB.

Cirka 25 anställda får behålla sina jobb och kan andas ut.

Annons

Jörgen Persson betonar att han inte har något med det svartlistade bolaget att göra, utan bara har köpt maskinparken och tar över ansvaret för personalen.

Det svartlistade företaget ingick i GMT, Gävleborgs Maskin & Transportcentral, som i början av sommaren köpte inkråmet i bolaget. Ett spår i GMT:s arbete för att lösa frågan mer permanent har varit att hitta en annan köpare.

Affären med Hälsingeschakt AB innebär att man har gått i mål och nu kan blicka framåt. Dan Nordin betonar att alla arbetstillfällen har funnits med i tanken under hela processen.

Även Jörgen Persson är mycket nöjd med affären. Hur mycket pengar som har varit inblandade vill dock ingen av parterna gå in på.

– Jag kan säga att det är en prisbild som var intressant för den maskinpark som det handlar om, säger Jörgen Persson.

Nu blickar han framåt. Några särskilda visioner finns inte i dagsläget, utan det handlar i första skedet om att uppfylla GMT-kontrakten och de åtaganden som finns mot dem.

Mer läsning

Annons