Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya Ullsätter börjar ta form

/
  • När Ullsättersleden blir klar försvinner en stor del av den tunga trafiken i centrum.

Ett utbyggt industriområde i Ullsätter och den tunga trafiken i centrum har diskuterats under flera år. Nu närmar sig byggstart för en gemensam lösning.

Annons

Den tunga lastbilstrafiken från de östra och norra industriområdena måste till stor del gå genom centrum i dag. Ullsättersleden är tänkt att byggas från Ullsättersvägen och vidare ut till Bergsjövägen. Och när den står klar kan trafiken köra via industriområdet på Ullsätter och sedan via Bergsjövägen ta sig ut på E 4, och vice versa.

– Tanken med den nya leden är att vi också ska kunna få loss mer industrimark i det här området, och det har varit ett stort intresse för det. Det är ett attraktivt läge, säger tekniska nämndens ordförande Håkan Rönström (M).

Som en första etapp vid Ullsättersleden planeras enligt nuvarande förslag ett industriområde på cirka 50 000 kvadratmeter. Sedan tidigare har fyra tomter redan sålts och har börjat anläggas. Industrifastigheter AB har köpt två av dem, Hudiksvalls Plåt & Gasol AB den tredje och Profilbygg AB den fjärde.

– Sedan förhandlar vi med tre–fyra andra intressenter som vill ha mark vid det planerade industriområdet, men ännu är det inget som är helt klart med någon av dem, säger Göran Widehammar, avdelningschef vid tekniska förvaltningen.

Förhoppningen är att Ullsättersleden ska stå klar i början av 2013 och plan- och bygglovskontoret ska nu upprätta en detaljplan för området.

Mer läsning

Annons