Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya fritidsgården invigd

/
  • Robin Larsson öppnade Iggesunds fritidsgård med att klippa bandet. Han är en av ungdomarna som hjälpt till med att bygga och rusta de nya lokalerna.
  • Jonas Belin hör musiken i lurarna, men för övriga är det ljudlöst musicerande i det nya musikrummet.
  • De var spännande att gå in och titta på den nya fritidsgården.
  • - Det här blir definitivt ett lyft, sa Social- och fritidsnämndens ordförande Gunnar Canslätt (KD). Här är det bra luft och mycket ljus och både personal och ungdomar har gott om plats.

Äntligen är Iggesunds nya fritidsgård officiellt öppnad.

Annons

Det har varit en hektisk tid för fritidsledarna Per Fridh och Fredrik Forslin. Under flera månader har man jobbat med att göra i ordning inför flytten från gamla fritidsgården Brinken till de nya lokalerna ovanpå Hälsocentralen. De har haft hjälp av ungdomarna också, som under särskilda arbetskvällar ställt upp med att bygga och måla. Och även om det finns saker kvar att göra så är man äntligen redo för öppning.

Äran att klippa det blågula bandet får Robin Larsson, andraårselev på Bromangymnasiets bygglinje. Han var ofta på Brinken och nu tyckte han det kändes självklart att dela med sig av sina byggkunskaper och hjälpa till med den nya fritidsgården.

När bandet klippts i cafeteriadelen vid entrén väller nyfikna elever från Iggesunds skola in för att se hur det ser ut. Det känns jättekul och spännande, tycker ett gäng fnissande tjejer från sjuan, även om bara två av dem brukade gå till Brinken.

- Jag brukar spela kort, säger Jasmine Berglöf.

Hon och Moa Östlin ser mest fram emot det nya tjejrummet som ställts i ordning med soffor och bord. Där tänker de sig att de kan prata och bara vara ifred.

Rummet är en del i fritidspersonalens önskan att locka fler tjejer till verksamheten, berättar Per Fridh. Han visar runt i de andra rummen, varav ett utrustats med pingisbord och ett annat med biljardbord. Det finns två tv-spelsrum, ett musikrum, och så det man kanske är mest stolta över – en egen biosalong med riktiga salongsstolar.

Mer läsning

Annons