Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny rättegång om vansinnesfärden med krockade polisbilar – dömde föraren hoppas på sänkt straff

/
  • Mannen stal lastbilen i Hudiksvall och körde till Enånger där han greps.

Under måndagen tas fallet upp i hovrätten.

Annons

Den 23 mars i år stal en drogpåverkad man en lastbil i centrala Hudiksvall och körde in i tre polisbilar.

Se tv-inslaget: Polisens datoranimerade film om händelsen

Den första polisbilen stod tom när lastbilen körde in i den. I den andra polisbilen satt två poliser när lastbilen körde in i den snett bakifrån.

Se tv-inslaget: Här tittar tingsrätten på platsen för krocken

Föraren fortsatte sö­derut via gamla E4 och krockade med den tredje polisbilen i Enånger. Bilen förflyttades cirka 1,5 meter av kollisionen, men den polis som stod intill, lyckades hoppa undan och klarade sig utan skador.

Efter det styrde lastbilens förare ut på E 4, där han körde mot färdriktningen i cirka två kilometer, innan färden tog slut i diket och han kunde gripas.

Läs mer: Körde i drygt 100 kilometer i timmen mot riktningen på E4

Förra månaden dömdes föraren till ett och ett halvt års fängelse. Hudiksvalls tingsrätt fällde honom för bland annat grov vårdslöshet i trafik och försök till grov misshandel mot tre poliser.

Läs mer: Domstolen ansåg att körningen var livsfarlig

Mannen överklagade och under måndagen tas fallet upp i Hovrätten för nedre Norrland. Han vill frias från åtalspunkterna som gäller försök till grov misshandel mot poliserna. Dessutom vill han ha ett lindrigare straff.

I överklagandet till hovrätten begär han i första hand att han ska dömas till skyddstillsyn med behandling mot sitt missbruk. Om han ändå döms till fängelse vill han att det straffet ska vara kortare än det blev i tingsrättens dom.

Mer tv: Se de krockade polisbilarna

Mer läsning