Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny räddningsbil i Hudiksvall

/
  • Efter semestrarna kan det nya förstafordonet tas i bruk hos Räddningstjänsten i Hudiksvall. Tre och en halv miljon plus moms kostar den nya bilen som är utrustad med den allra senaste släckningstekniken.

Ett nytt räddningsfordon för tre och en halv miljon kronor plus moms har anlänt till Räddningstjänsten i Hudiksvall.

Annons

De senaste två åren har Norrhälsinge Räddningstjänst investerat sju miljoner i nya fordon. Det allra senaste anlände så sent som på måndagen till Räddningstjänsten i Hudiksvall. Ett så kallat förstafordon med den allra senaste släckutrustningen.

Carl-Erik Wiberg är inre befäl vid Räddningstjänsten och samtidigt fordonsansvarig. Det var han som fick äran att köra hem det nya räddningsfordonet från Floby utanför Falköping, där Scania-karossen blivit påbyggd efter de angivna önskemålen.

– Nu har vi det allra senaste, inte minst när det gäller släckningsteknik, säger Carl-Erik Wiberg. Den här bilen är utrustad med fyra släckningssystem, tre av dem har vi redan på den bil som vi köpte förra året. Det nya med detta fordon är ett så kallat CAFS-system.

CAFS står för Compressed Air Foam System och bygger på högtryck och skumvätska. Skummet kan liknas vid raklödder och fäster mycket effektivt, både på väggar och i tak.

– Vi är mycket glada över att vi fått ett fordon som är utrustat med denna teknik, säger Carl-Erik Wiberg. Jag vill ge en eloge till räddningsnämnden som satsat på denna teknik. Nu är vi nog kanske allra bäst rustad av räddningstjänsterna norr om Dalälven. I varje fall är vi först i Hälsingland med att ha ett fordon utrustad med CAFS.

Mer läsning

Annons