Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny hälsocentral i Hudiksvall

Nu öppnar en tredje hälsocentral i Hudiksvall. Söderhamnsföretaget Doktorama ger sig in i den stenhårda kampen om patienterna.
– Det är bara att gilla läget, säger Anna Hammarström, vd för Mitt Hjärta.

Annons

Doktorama driver i dag två hälsocentraler i Söderhamn. Företagets vd Robert Hill berättar om den nya hälsocentralen som planeras öppna i juni nästa år.

– Vi jobbar i det lilla formatet. Det kommer max arbeta fyra familjeläkare på hälsocentralen, säger han.

Företagets analys är att Hudiksvall inte är överetablerat . Likt de två hälsocentralerna i Söderhamn är målet att den nya ska ha omkring 4000 patienter.

– Vi driver utan problem två hälsocentraler här i Söderhamn och det finns totalt sex stycken i kommunen. I Hudiksvalls kommun som har större befolkning finns det bara fyra hälsocentraler, säger Robert Hill.

Landstingsdrivna Din hälsocentral Hudiksvall har drygt 14 000 patienter listade hos sig. Men det är långt ifrån de 23 000 patienter som hälsocentralen hade för drygt två år sedan när konkurrenten Mitt Hjärta öppnade Varvet hälsocentral. Märit Lindqvist-Mörk är landstingets chef för verksamhetsområdet och hon tror inte att nyetableringen kommer att gå obemärkt förbi.

– Det är svårt att säga hur det kommer att påverkar oss, men det finns ett patientunderlag för flera hälsocentraler. Det är patienterna som styr, är de nöjda så stannar de kvar hos oss, säger Märit Lindqvist-Mörk

Varvet hälsocentral har drygt 10 000 personer listade hos sig, men under det senaste året har den tappat 1 700 patienter.

– Det är den fria marknadens förutsättningar, säger hon om att få ytterligare en konkurrent.

Mer läsning

Annons