Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny förhörsrunda om näringsförbud

Brottsmisstankarna mot tre personer i Hudiksvalls entreprenadbransch kvarstår.

Annons

En företagare och hans fru misstänks för brott mot näringsförbud, och ytterligare en person misstänks ha fungerat som deras bulvan.

Utredningen inleddes december i fjol, och tre personer blev slutligen delgivna misstanke om brott. Makarna, som var dömda för brott och belagda med näringsförbud, tros ha fortsatt med sin verksamhet, men genom bulvan. Den person som misstänks för att ha fungerat som makarnas bulvan, var i sin tur företagets nye vd..

På onsdagen hade Lise-Lott Tegler vid åklagarkammaren i Uppsala ett möte med de utredare som har jobbat med fallet, och nu väntar nya förhör.

– Vi har samlat in en hel del materiel under den här tiden, och vi har hållit förhör med en del samarbetspartners till bolaget. Nu återstår att följa upp en del frågeställningar som vi har. Vi ska ha nya förhör med de misstänkta, och med en del personer i deras närhet, säger Lise-Lott Tegler.

I vilken riktning utredningen har gått, vill hon inte lämna någon fingervisning om.

– Jag kan inte kommentera det, i det här läget. Förundersökningen pågår fortfarande, och vad den kan leda fram till vill jag inte gå in på, säger Lise-Lott Tegler.

Mer läsning

Annons