Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny chef ska rekryteras till krisande förvaltning

/
  • I Hudiksvall ska Konsument Hälsingland fortsättningsvis lyda under den nystartade kultur- och fritidsförvaltningen.

Samtidigt som konsumentfrågorna flyttas till kultur- och fritidsförvaltningen rekryteras en ny chef.

Annons

Läs mer: Nya tag för Hudiknämnd i blåsväder

– Vi fortsätter med en tillförordnad förvaltningschef tills vi har rekryterat en ny kultur- och fritidschef, säger kommunchef Bengt Friberg.

Förvaltningen bildades vid årsskiftet men kritik har framförts från fritidsföreningar som saknat en samtalspartner inom förvaltningen. Den fackliga samarbetsorganisationen har också kritiserat att utvecklingen av den nya förvaltningen blivit lidande på grund av konflikthantering som tagit mycket tid i anspråk.

Ann-Margret Knapp (S) är numera vice ordförande i nämnden med uppdrag att vara en mentor för ordförande Nina Burchardt (S). Förvaltningschefen Jenny Lönnroos ersattes av Ulrica Wenn som kommit in som tillförordnad förvaltningschef.

Läs mer: Partiets förtroende finns kvar för Nina Burchardt

Sedan oktober är Jenny Lönnroos i stället verksamhetschef inom kultur- och fritid och det är en funktion som hon lämnar vid årsskiftet.

– Det har varit ett hårt arbetstryck på tjänsten och det är en avlastning att ha en verksamhetschef och en tf förvaltningschef, säger Bengt Friberg.

I januari går konsumentvägledare Gunilla Hallberg i pension och då flyttas konsumentrådgivningen från ekonomikontoret till kultur- och fritidsförvaltningen.

Läs mer: Ny tjänst hot mot Hälsinglands konsumentrådgivning

– Konsumentvägledning är en speciell funktion och det finns ingen tydlig hemvist. Vi betraktar det som en servicefunktion och tycker att den passar in på kultur- och fritidsförvaltningen, säger Bengt Friberg.

Vem som kommer att ta över arbetsuppgifterna är oklart. Rådgivningen är en halvtidstjänst och det utreds nu om det finns personal på förvaltningen som kan ta över konsumentfrågorna.

Mer läsning

Annons