Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nationaldagens program spikat av gymnasieelever

/
  • Ulrika Beijer med de fyra ungdomar som fått uppgiften att arrangera årets nationaldagsfirande på Möljen: Isabell Lundqvist, Evelina Aurosell, Pontus Nordin och Elin Nordström.

Nationaldagen bör firas med hela familjen på Möljen. Det tycker de fyra avgångselever som satt ihop programmet.

Annons

I år har Fokus Glada Hudik gett uppdraget att planera och boka artister till nationaldagsfirandet till avgångselever på Glada Hudikgymnasiet. Evelina Aurosell, Isabell Lundqvist, Pontus Nordin och Elin Nordström går sista året på programmet arrangörsskap, och evenemanget blir deras slutprojekt.

- Förut har vi varit med och arrangerat till exempel jazz- och bluesfestivalen, någon skidtävling och barndisko. Men det här är vårt största, så det klart att det är lite nervöst, säger Isabell Lundqvist.

Det svåra var att få tag på artister som passar för hela familjen, men hon tycker att de lyckats bra, det blir en fartfylld dag, lovar hon.

- Vi ville att det skulle bli en familjegrej, att man ska komma hit och fira och umgås istället för att sitta hemma framför tv:n på nationaldagen.

Nationaldagsfirandet är också premiären på Öppen scen på Möljen, konceptet som startade förra året. Ulrika Beijer tycker att hon ser ett större intresse från artisternas sida i år, jämfört med förra året.

- Absolut, jag har fått rätt många förfrågningar, också från andra delar av länet, som Bollnäs och Söderhamn. Sedan måste man ha ögonen öppna och kunna haffa de artister som rör sig i krokarna för att försöka få med dem i programmet.

Ett sådant exempel är den senaste artisten, Simon Ådahl, som hon lyckades boka i går bara för att hon fick nys om att han skulle föreläsa i stan samma dag.

- Det finns ett behov av en sådan här plattform i Hudiksvall, kanske främst för de unga och mindre etablerade artisterna som måste få en chans att visa upp sig, men vi har också till exempel ABF:s seniorkör som bokat in sig. Det är jättekul.

Öppen scen kör 12 gånger i sommar, huvudsakligen mellan klockan 18 och 21, och det finns fortfarande luckor att fylla i programmet, säger Ulrika Beijer.

Mer läsning

Annons