Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nakenbilder på tjejer sprids på nätet

/

Det handlar om flickor i åldrarna 14 till 17 år från Hudiksvall som av olika anledningar ställt upp på bild, eller skickar bilder själva till pojkvänner.

Annons

– Man känner en press från killarna, kanske vill man få uppmärksamhet. Jag gjorde det för att killen tjatade så mycket, säger av tjejerna som fått bilder på sig själv spridda på nätet.

Någon har samlat bilderna i en mapp. Den mappen har spritts mellan datorer på Bromangymnasiet. Därifrån har den sedan kopierats till usb-minnen och kunnat laddas upp på olika sajter. Till slut har de känsliga bilderna och uppgifterna fått en okontrollerad spridning över hela världen och till slut även nått porrsajter.

Flickorna berättar att det finns över 100 bilder i mappen och att det handlar om åtminstone 30 personer. Bilderna kommer från olika sammanhang. Reaktionerna har varit förödande.

– Det finns i stort sett tre grupper: De som tycker att vi får skylla oss själva, de som tycker att det är roligt och inte alls ser hur illa vi mår och de som klagar och tycker att vi är äckliga, kommenterar en av tjejerna.

Polisanmälan rubriceras som grovt förtal. Enligt Josef Wiklund, chef för brottsförebyggande enheten i norra Gävleborg, finns det i nuläget inga utpekade personer som är misstänkta. Även om flickorna själva vet vilka de i första ledet har skickat bilderna till, kan man just nu inte säga vem som ska ha samlat dem i mappen.

Mer läsning

Annons