Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musiktalanger fick stipendier

/

På torsdagskvällen gick Musikaliska sällskapets årliga bal av stapeln i Hudiksvall och två stipendiater uppmärksammades.

Annons

I år fick sångerskan Mathilde Brun, 21, och violinisten Jon-Olov Woxlin, 24, ta emot sällskapets utmärkelse. Mathilde Brun kommer från Hudiksvall men studerar sång i USA sedan ett år tillbaka.

När hon var hemma i Hudiksvall på jullovet fick hon veta att hon var nominerad, och bokade därför ett senare flyg tillbaka till USA.

– Min pappa tyckte att jag kunde stanna, för säkerhets skull, och det var ju tur att jag gjorde det. Det känns verkligen som en bekräftelse på att folk tycker att det man gör är bra, säger Mathilde Brun.

Jon-Olov Woxlin kommer från Bergsjö och studerar just nu violin i Örebro. Han är fiolspelman och spelar även gitarr och banjo och uppträder som trubadur.

– Det känns uppmuntrande att bli uppmärksammad, och det var inget jag hade förväntat mig, säger Jon-Olov Woxlin.

Torsdagskvällens tillställning var det 199:e i ordningen, så nästa år blir det stort 200-årsjubileum. Sällskapets har alltså gamla anor och en lång historia i Hudiksvalls samhällsliv.

Efter middagen väntade polonäsen, en slags promenaddans, och senare vanlig dans till orkester ledd av Christer Sund och med sång av Ulrika Beijer.

Mer läsning

Annons