Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musiken flödar från Hudikkalaset

/

Strålande väder, hög musik och en publik som strömmar in. Klockan sex drog Hudikkalaset i gång på allvar med första artisten Oskar Gyllenhammar och Klubb Hjärtat.

Annons

Oskar Gyllenhammar var den första att riva i gång det riktiga kalaset med artister. På festivalområdet började folk slå sig ner med mat och dryck.

– Vi åkte hit hela familjen för att titta på allt som är bra. Som Timbuktu, säger Åsa Forsman från Lindefallet, som sitter vid serveringen.

I gräset framför scen sitter ett gäng tjejer.

– Det är kul när det händer något i Hudik, säger Malin Sigvardsson, från Hudiksvall, som ser fram emot Loreen i morgon.

Vid ett annat bord sitter hela bandet Isak Strand vs Toe och laddar upp i kvällssolen.

– Vi ska spela vid elva. Vår musik är en blandning av reggae, pop och soul, en blandad god stämning, säger sångaren Isak Strand.

Arrangören Erik Ohlsson går också förbi. Han är nöjd.

– Det känns jättebra, en blandning av trötthet, stress och lycka. Det har varit mycket frågor om allt möjligt senaste dagarna. Men nu har vi vädret också, det är helt fantastiskt, säger han.

På scenen drog sen Svenstoppen Nästa i gång. Nu fortsätter kvällen med Richard Richardsson på scen vid åtta. Klockan nio kör Linnea Henriksson, känd från Idol och hitten Alice, och därefter klockan tio hoppar det stora dragplåstret Timbuktu upp på scenen.

Avslutar kvällen klockan tolv gör rockbandet La Puma.

Mer läsning

Annons