Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Monitor satsar internationellt

/
  • Morgan Persson, vd vid Monitor och Fredrik Jönsson, marknadsansvarig vid HHC, konstaterar att det krävs ett arbete på många håll för att locka kompetens till kommunen.

Det är svårt att växa mer i Sverige och därför tar Hudiksvallsföretaget Monitor nu stora kliv internationellt.

Annons

– Satsningen är ett strategiskt vägval. Vi satsar offensivt på utlandsmarknaden, berättar Monitors vd Morgan Persson.

Bakgrunden är bland annat att marknaden i Sverige har mognat och att det är svårt att växa på hemmaplan. Samtidigt har Monitor ett system som passar på väldigt många industriföretag världen över. Satsningen man nu gör är något utöver de utlandskontakter som tidigare funnits och viktiga områden är Finland, Polen, Baltikum, Norge och Kina.

Bolaget har tillsatt återvändaren Johan Holmsten som ansvarig för satsningen.

– Vi ser en enorm potential på andra marknader som inte är lika mogna, berättar han.

Affärssystem av det slag Monitor tillverkar är inte nytt för andra världsdelar, men datorisering av industrin har inte funnits lika länge som i Sverige.

– När vi reser till till exempel Kina eller Malaysia märker vi att vi har en väldigt bra produkt. Vi är enormt konkurrenskraftiga, betonar Johan Holmsten.

Morgan Persson pekar på nio nya beställningar från den internationella marknaden under första halvan av oktober. Det är bolag i Lettland, Mexiko, Kina, Norge, Polen, Estland och på Kuba. Samtidigt pågår en satsning i Finland där Monitor startat ett eget bolag med två anställda. Och det kan bli fler satsningar med egna bolag och anställda i andra länder.

Satsningen kan ge stora avtryck i Hudiksvall.

– Vi behöver personal och kontorslokaler. Men det är lättare att skaffa maskiner och hus än människor, konstaterar Morgan Persson.

Mer läsning

Annons