Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderna designhus ska lyfta Hölick

/

Längst ute vid Hölicks camping växer de nya husen fram. Till sommaren ska 4 av 23 fritidsboenden stå färdiga, men det är inte vilka campingstugor som helst.

Annons

De sneda, gotländska faltaken är av trä. Fasaden är målad med tjära och järnvitriol för att ge ett grånat, väderpåverkat intryck. Med upp till sju meter i tak och en ljus och fräsch inredning öppnar stora fönsterytor upp mot grannarna skogen och vattnet. Men de arkitektritade husen ska inte sticka ut i området.

– Husen är designade så att de ska smälta in i naturen. Det är en tanke bakom varenda panel. Och kliver man ut på verandan så är man mitt i skogen, säger Leif Jonsson, delägare i Hölick havsresort.

Husen ska, tillsammans med planerade tennisbanor och poolområde, lyfta hela anläggningen och turister, bröllopsgäster och konferensdeltagare lockas med paketlösningar.

– De här husen innebär mycket för Hudiksvall. Vi har valsat runt i 80-90 designtidningar i världen och visat upp husen. Det här sätter nog Hölick på kartan, säger Leif Jonsson.

Förutom det arkitektoniska är även ägandeformen av modernt format. De boende ska ingå i en egen bostadsrättsförening och tanken är att ägarna delvis ska använda huset och sedan finansiera det genom korttidsuthyrning då de själva inte är där.

Det första prototyphuset av totalt 23 planerade står färdigbyggt sedan en tid tillbaka. Tre till ska bli klara innan sommaren och bygget av de återstående husen planeras att successivt påbörjas allteftersom de hittar intresserade köpare.

– Det har varit klart godkänt intresse för husen. Nu kommer det nog bli lättare att sälja när det finns något att se och ta på, säger Leif Jonsson.

Mer läsning

Annons