Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mitt julminne

/

Elin Johansson, 16-årig hockeyspelare från Hudiksvall som just blivit uttagen till JVM-truppen:

Annons

Julen är den absolut bästa tiden på året för mig, jag längtar alltid till den. Nu när jag går på hockeygymnasium i Örnsköldsvik har jag nästan längtat ihjäl mig efter att få komma hem. I dag är första dagen på jullovet och då är jag hemma i Hudik. Förmodligen klär jag julgranen i dag, eller bakar eller gör något annat som man ska inför julen.

Jag skulle vilja berätta om den bästa jul jag haft i hela mitt liv, och det var rätt länge sedan. Jag tror det var för 12 år sedan när jag var fyra. På våren det året flyttade vi från lägenhet inne i stan till hus i Rogsta. Det var en helt underbar känsla att komma från det lilla hemmet till en villa med två våningar. Just det där med två våningar var häftigt för mig som fyraåring, att jag kunde springa upp och ner ...

Redan när jag var nyinflyttad började jag längta efter att få fira jul i det där rymliga huset. Det skulle ju betyda att alla i släkten skulle kunna komma till oss, alla skulle få plats. Och så kom då äntligen julen och det blev precis så som jag tänkt mig. Det var mamma, pappa, jag och mina två bröder, mormor och morfar, farmor, farfar och deras respektive plus två mostrar, ja nästan hela släkten.

Jag minns det jättetydligt, fast jag bara var fyra, att jag var så lycklig för att alla var samlade. Visst har vi varit många tillsammans också sedan dess, men inget har slagit just den julen.

I år får jag kort jullov, för redan på tisdag åker jag till Stockholm med resten av laget för att träna inför JVM i Tjeckien, som startar den 31 december. När jag fick reda på att jag blivit uttagen till VM-truppen för två dagar sedan kändes det som absolut bästa julklappen.

Men Kalle Anka hinner jag med innan dess och det är tur, det är ett absolut måste!

Mer läsning

Annons