Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljonkostnad för att få bukt med lukt

/
  • Arbetet med att renovera Bromangymnasiet håller på för fullt, just nu är det ett tak vid huvudentrén som ska byggas om.

De platta taken på Bromangymnasiet måste bort för att man ska komma tillrätta med lukt- och fuktproblemen. Ingen vet vad det kommer kosta, för i takt med renoveringen upptäcks nya problem.

Annons

Bromangymnasiet har under flera år haft problem med fukt- och luktproblem. Flera av problemen kommer från läckande tak och nu står det klart att samtliga platta tak på skolan måste byggas om.

- Vi ser inget annat val. Vi måste göra det här för att få en vettig miljö i skolan, det är inte trevligt när det luktar, säger fastighetsingenjör Mats Friberg.

Just nu pågår arbetet med ett platt tak som ligger söder om skolans huvudentré. Mats Friberg berättar att de river bort det befintliga taket, hela vägen ner till cementen. Sedan ska taket byggas upp igen, men då med en lutning.

- Det är ett jätteproblem med de här platta taken och varje moment vi gör för att komma tillrätta med problemen blir ganska omfattande. Men det måste göras, för vid kraftiga regn läcker det in i skolan, säger Mats Friberg.

Mats Friberg uppskattar att renoveringarna av Bromangymnasiet hittills i år har kostat ungefär en miljon kronor. Hur mycket pengar som måste till för att man ska komma till rätta med problemen är ännu oklart.

- Det är nästan omöjligt att säga vad det kommer kosta. Allt eftersom vi river upptäcker vi följdproblem. Det gör att det är svårt att hålla en budget, säger Mats Friberg.

Mer läsning

Annons