Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medskogsområdet diskuterades

/
  • Ett 90-tal besökare kom till det offentliga mötet som behandlade förslaget om handelsetablering i  Medskogsområdet, på Café August i Kulturhuset i går kväll. Politikerna i Byggnadsnämnden svarade på frågor och redogjorde för sitt partis inställning i frågan.

Ett 90-tal besökare kom till det offentliga mötet på Café August i Kulturhuset, som behandlade förslaget om handelsetablering i Medskogsområdet, Hudiksvall, i går kväll.

Majoritet av besökarna var kritiska mot handelsetableringen och det rådde oenighet bland politikerna i Byggnadsnämnden.

Annons

Stadsarkitekten Mats Gradh inledde mötet med att redogöra för den befintliga detaljplanen för Medskogsområdet, korsningen nya E4/Riksväg 84 och även historiken med översiktsplanen för E4 Hudiksvall. Politikerna i Byggnadsnämnden svarade på frågor och informerade om vart de står i frågan.

Knäckfrågan för kvällen var om den nuvarande detaljplanen – som inte tillåter handel i Medskogsområdet – ska ändras, eller inte. Frågan ska beredas och granskas under december, januari. Därefter tas ett beslut av byggnadsnämnden, sedan i kommunstyrelsen och slutligen klubbas det hela i Kommunfullmäktige i slutet av februari, 2013.

– Jag tycker att det var ett väldigt bra möte som visar att människor här är kollosalt engagerade. Jag hoppas att ledamöterna tar till sig de här synpunkterna, säger Mats Gradh.

Lars Sidén (KD) var uttalat för en ändring av detaljplanen, tillsammans med Kjell-Evert Evertsson (M) och Olle Borgström (S).

– Moderaterna är för en ändring av detaljplanen tillsammans med Kristdemokraterna och Socialdemokraterna. En etablering skulle skapa ett visst antal arbetstillfällen, säger Lars Sidén.

Vänsterpartiet var klart emot en handelsetablering i Medskogsområdet.

Ann Berg (FP) klargjorde på mötet att Folkpartiet diskuterar frågan fortfarande, liksom Centerpartiet.

– Jag är personligen mot en etablering av detaljhandel på Medskogs, säger Stig Johansson (C).

Mer läsning

Annons