Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Måttlig börsoro i Hudiksvall

Börsen fortsatte att rasa på måndagen efter sänkningen av USA:s kreditbetyg i helgen. Bland Hudikborna tycks dock oron vara begränsad, och nätbanken Nordnets Sverigechef Jan Dinkelspiel säger att det kan vara läge att köpa snarare än att sälja.

Annons

Stockholmsbörsen backade fem procent under dagen. Nordnet rapporterar om massiva försäljningar av aktier och aktiefonder bland spararna.

– Kunderna är rädda. Då agerar man i panik och säljer det man äger och har för att säkra upp, säger Nordnets Jan Dinkelspiel.

– De säljer aktier och de går in i tryggare tillgångar, ibland kontanter och ibland räntefonder. Det är tufft att inte ryckas med av de här rubrikerna och det här informationsflödet som sprutar ut, säger han.

Merparten av dem som tidningen pratade med under en kort rundvandring i centrala Hudiksvall vid lunchtid var dock inte särskilt oroade över börsen.

– Nej, det är jag inte, inte personligen. Jag tror att den kommer att gå upp så småningom och har inga stora aktietillgångar, sade Madeleine Thorley, Hudiksvall, som stannat till på en bänk utanför Guldsmeden.

En man som inte ville säga sitt namn förklarade lugnt att vi just nu beskådar den andra nedgången i en så kallad "double dip", men att han inte personligen berörs av börsfallet. Några var oroliga men många sade sig inte ha någon uppfattning alls.

Mer läsning

Annons