Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mattelärare vann pokertävling

/

Mattelärare från Delsbo vann pokertävling, och drygt 80 000 kronor.

Annons

Mårten Fredin från Delsbo är mattelärare vid Ede skola. Men han är också en pokerspelare, han har spelat poker online sedan 90-talet. I måndags vann han Svenska Spels "Omaha-SM" och 81 134 kronor.

Hur gjorde du för att vinna?

– En stor del i poker är att man ska vara med i rätt lägen. En duktig pokerspelare har förmågan att ge upp, att vara envis och ihärdig är en dålig egenskap i poker. Det gäller att ge upp i rätt lägen, och satsa på nästa hand. Sedan gäller det att ha tur. Den här gången gick allt som på räls för mig.

På söndag ska du spela om ytterligare en SM-titel, i prestigefyllda "Main Event", där prissumman är på över en miljon. Hur laddar du?

– Att vara utvilad är det viktigaste, men det är svårt när man jobbar som lärare. Det är ett hårt jobb. Därför har jag inte heller spelat så mycket på sista tiden.

Du är alltså mattelärare till vardags. Har du nytta av det som pokerspelare?

– Ja, det tycker jag. Jag är bra på att läsa folk. Och grunden i allt spel är ju matematiskt. Men det mest avgörande är att ha känsla för om man har rätt eller fel, att kunna förstå hur någon annan tänker, vad han eller hon har för kort och kommer göra härnäst. Men det handlar ändå en hel del om tur, vilket är bra, för då kan de som är dåliga tro att de är bra!

Mer läsning

Annons