Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marknader och loppis med julsmak

/
  • Än är det varmt, men förutseende kunder i Tövsätter kunde skaffa nya vantar till vintern.

Nu börjar julen smyga sig på i alla fall, fast den har gömt sig väl. Den har faktiskt kopplat greppet ordentligt, redan helgen före advent. På lördag var hela kommunen på benen, med julmarknader och loppis och basarer, som var välbesökta överallt.

Annons

I centrala Hudiksvall var Rädda Barnen först ut med sin julbasar, som har lång tradition i stan. Lite har den ändrat karaktär under åren, förklarade Birgitta Forsgren.

I Tövsätter höll man också julmarknad under helgen. Granrisbockarna stod på rad utanför marknadslokalen, och stämningen av annalkande vinter var påtaglig bland stickade vantar och sockar, och änglar och ljus, och hastiga luktförnimmelser av ingefära och kanel.

Granna trasmattor med julfärger, tomtar och dukar och bröd, stickade vantar och kransar av lingonris med röda band låg uppackat även i Högsgården, som också valt ut lördagen som marknadsdag.

I Delsbo bjöd Folkets Hus-föreningen in till storloppis på flera våningar, med och utan jultema på utställarnas bord. Göran Thapper, tidigare ordförande i föreningen, stod i köket och ordnade förtäring, och gladde sig åt den stora besökarskaran.

– Och det är 61 utställare i år.Vi har hållit på i tio år kanske, först med julbasar, sedan julbasar med loppis – och nu är det bara loppis. Den brukar vara väldigt välbesökt, men det blir ju en del krockar med andra aktiviteter som ordnas före jul, konstaterade Göran Thapper.

Mer läsning

Annons