Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man stoppade flicka på väg från skolan

Polisen utreder en händelse som inträffade när en av eleverna på Ede skola var på väg hem från skolan.

Annons

Under onsdagen ska en flicka ha stoppats av en man i en bil när hon var på väg hem från skolan. Enligt polisen ska mannen ha frågat vart flickan var på väg. Flickan skyndade sig därifrån. Polisen har fått ett samtal från pappan till flickan om händelsen som skedde när flickan skulle gå hem efter skolan.

– Det är en minnesanteckning gjord efter det samtalet. Vi kommer att utreda händelsen närmare för att se om det finns något som tyder på att något brott har begåtts, säger Leif Berglund, utredningschef vid polisen i Hudiksvall.

Under torsdagen ska elever vid Ede skola ha fått information från lärare om händelsen på onsdagen. Eleverna ska ha uppmanats till att gå två och två till och från skolan för att undvika att något skulle hända. Eleverna uppmanades även att inte prata med personer som de inte känner. Lärare ska ha sagt att flickan blivit förföljd av en man i en bil och att mannen uppmuntrat flickan att sätta sig i bilen.

– Alla mentorer har haft kontakt med sina klasser, säger Ingela Käck Brolund som är rektor på Ede skola. Hon berättar att vissa mentorer även mailat ut informationen till elevernas föräldrar.

Många föräldrar och elever är oroliga efter onsdagens händelse.

– Vi tar självklart en förälder på allvar som kommer till oss och berättar om en sådan här händelse. Men nu får polisen utreda detaljerna, säger Ingela Käck Brolund.

Polisen kommer att utreda händelsen för att kartlägga exakt vad som har hänt.

– Det är inte brottsligt att fråga vart någon ska, men vi kommer att utreda det för att se exakt vad som har hänt. Vi kommer bland annat försöka få fram ett signalement på mannen och på bilen för att försöka få en bild av vad som hänt, säger Leif Berglund som kommer att ha flera samtal med pappan som ringde in om händelsen med sin dotter.

Mer läsning

Annons