Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man skallade gravid sambo

En gravid kvinna i Iggesund blev skallad av sin sambo. Året därpå slog han henne medan hon höll deras barn i famnen.

Annons

I början av året polisanmälde kvinnan att hon blivit misshandlad av sin före detta sambo samt att han även slagit henne vid två tidigare tillfällen. Åklagaren valde då att väcka åtal mot de två tidigare händelserna.

Enligt kvinnan skallade mannen henne i ansiktet då hon var gravid. Därefter åkte hon till sina vänner och berättade vad som skett. Den ena vännen bekräftar skadorna och hennes berättelse i ett vittnesförhör. Mannen nekade till den misshandeln.

Året därpå slog mannen kvinnan i ansiktet med en knuten hand, när hon höll deras spädbarn i famnen. Innan hade de haft ordväxlingar. Mannen hävdade att kvinnan slog till honom först och att han gav henne en örfil.

Tingsrätten bedömde att vittnets uppgifter stämmer överens med vad målsägande själv har berättat i tingsrätten. Ett fotografi styrker den andra misshandeln.

Den åtalade dömdes vid Hudiksvalls tingsrätt för misshandel till villkorlig dom med 75 timmars samhällstjänst. Han ska även betala ett skadestånd på 17 200 kr till kvinnan. Mannen är tidigare ostraffad.

Mer läsning

Annons