Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man dömd för replokalsstöld

I maj upptäcktes att en stor mängd instrument hade försvunnit från en replokal på Håstaholmen. 2 juni häktades en man från Nordanstig misstänkt för stölden. Nu har han dömts av Hudiksvalls tingsrätt.

Annons

Tidpunkten för stölden kunde ringas in till natten till 19 maj i och med att tjuven måste ha gått in med nyckel och kod och kodsystemet loggade när koden slogs. Instrumenttjuven kunde senare gripas eftersom en poliskvinna såg mannens bil köra från Håstaholmen samma natt. Sedan fann hon bilen parkerad med musikutrustning i. En polisman stoppade veckan därpå samma man, som är i 35-årsåldern, i närheten av Sandviken och han hade då bilen full av musikutrustning som han tänkte sälja.

2 juni begärdes mannen häktad misstänkt för stölden samt för att ha kört bil trots att hans körkort var återkallat. Han satt sedan frihetsberövad i en månad.

Mannen förnekar stöld men tingsrätten anser att han inte har kunnat ge någon rimlig förklaring till att han körde från Håstaholmen den aktuella natten och att det går att slå fast att han har haft delar av utrustningen efteråt. Därför döms han för stöld och olovlig körning till skyddstillsyn och skadestånd på sammanlagt 47 000 kronor plus ränta till de fyra bandmedlemmar som blev av med sina instrument.

Mer läsning

Annons