Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man åtalas för strypvåld mot sambo

En ung Hudikman åtalas för omfattande våld mot sin sambo.

Annons

Åtalet omfattar elva punkter av hot och våld sedan sommaren 2011. Första tillfället ska ha varit i juni i fjol då mannen ska ha sparkat och slagit sin sambo på ryggen. Månaden därpå ska han ha gett henne flera slag i ansiktet och på kroppen.

En annan gång i fjol ska han ha dragit åt med en handduk runt hennes hals så att hon svimmade. Vid samma tillfälle ska han ha lyft ner henne i badkaret, duschat henne med kallt vatten och hotat att stycka henne.

Mannen, som är i 20-årsåldern, åtalas för grov kvinnofridskränkning. Det innebär att en man utsätter en kvinna som han har eller haft en nära relation med för upprepade kränkningar.

Mannen greps i centrala Hudiksvall förra månaden. En person hade då hört skrik och såg paret ligga på trottoaren. Enligt åklagaren hade mannen haft omkull kvinnan på marken, slagit henne och tagit tag om hennes hals. Han ska också ha bitit henne i handen och hotat att döda henne.

Under häktningsförhandlingen i Hudiksvalls tingsrätt för drygt två veckor sedan nekade mannen till de omfattande anklagelserna. Han sa då att kvinnan själv hade tillfogat sig sina skador och hittat på beskyllningarna mot honom.

Däremot medgav han att han kan ha misshandlat och hotat henne strax innan han greps. Han var så berusad att han har vaga minnesbilder från just den natten.

Inom kort blir det en rättegång om anklagelserna mot mannen.

Mer läsning

Annons