Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Majoriteten satsar 4 miljoner på de äldre

/
  • Undersköterskorna Malin Bengtsson och Sofie Åslund välkomnar satsningen på ökad bemanning. De jobbar på Tunbacka äldreboende i Hudiksvall och anser att det vore bra med mer personal främst på morgnarna och kvällstid.– Och på helgerna hinner vi inte med, säger de och tillägger att de gärna skulle bli av med delade turer, om de fick önska.

Nästa år vill den politiska majoriteten i Hudiksvall satsa på att öka bemanningen på kommunens äldreboenden och näringslivsbolaget ska få mera pengar. Samtidigt ska drygt 40 tjänster bantas bort inom lärande- och kulturförvaltningen.

Annons

Personalen på Tunbacka äldreboende är positiva till satsningen på ökad bemanning.

– Toppen, jättebra, säger undersköterska Malin Bengtsson och får medhåll av kollegan Sofie Åslund.

På frågan om det finns annat de anser politikerna borde satsa på kommer svaret snabbt.

– Skola och dagis, det behövs mer personal där.

Men inom lärande- och kulturförvaltningen måste det sparas och man ska banta bort ett 40-tal tjänster, meddelade majoriteten på ett annat pressmöte. Stefan Bäckström (C), ordförande för lärande- och kulturnämnden konstaterar att det är ett tufft läge.

– Vi har en verklighet som ser ut som den gör. Politiskt är det här väldigt tungt.

Att både gasa och bromsa är en konst, konstaterade kommunalråd Kåge Wallner (MP) och betonade att det trots det tuffa läget är viktigt med hållbar tillväxt.

Förutom att ge pengar till äldreomsorgen satsar majoriteten, bestående av C, M, MP, FP och KD, på att ta itu med föroreningarna på Håstaholmen.

Dessutom ökar man anslaget till kommunens näringslivsbolag med 800 000 kronor till totalt 5,6 miljoner kronor. Man ska bland annat jobba mer med marknadsföring och att hjälpa lokala företagare i upphandlings- och markfrågor med mera.

Mer läsning

Annons