Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maja vann luciatiteln

/

Efter två år i ingenmansland kunde en lucia utses i Njutånger på onsdagskvällen. Livliga applåder följde sedan namnet lästs upp.

Annons

– Vi har inte haft lucia på två år och nu fick vi fem tjejer från klass 9A på Iggesund skola som ställde upp, berättar Annica Bodell, som sköter organisationen kring luciatåget.

Det är Njutånger-Iggesund sockens hembygdsförening som arrangerar och i år tog kvintetten Maja Sjödin, Felicia Aurosell, Siri Westrin, Viktoria Pihlman och Anna Bodell beslutet att ställa upp i ett arrangemang. De ser lucia som en kul tradition.

– När man själv var liten så såg man upp till de som gick där, berättar Anna Bodell.

Gruppen har övat sånger i tre veckor tillsammans med Emma Sigvardsdotter och hon berömmer flickorna.

– Det har inte varit några problem alls. MVG skulle jag ge. Det här är kul, man blir stolt, säger hon innan det är dags för lottdragning i EFS-kyrkans sal.

Flickornas tidigare lärare, Olof Andersson, kallades upp på scenen i en fullsatt sal, och efter lite tvekan valde han en lott.

Maja Sjödin fick det allra bredaste leendet när det stod klart att hon vunnit.

Annica Bodell berättar att det nu blir hårdkörning med sångövningar tre kvällar i veckan fram till kröningen i Njutångers kyrka 9 december. Luciafirandet avslutas i Nianfors kyrka på luciadagens kväll, efter alla framträdanden. Flickorna kommer bland annat att besöka Lyckbacken och Tryggebo äldreboenden.

Mer läsning

Annons