Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lukt kan ha kommit från fuktig vägg

Efter klagomål på dålig lukt har kommunen låtit utföra luftprover på Bromangymnasiet. Bland annat har man lokaliserat läckage som kan ha varit orsaken.

Annons

Enligt fastighetsingenjör Mats Friberg på Hudiksvalls kommun tog man i höstas luftprover på Bromangymnasiet. Elever hade klagat på lukt av mögel, speciellt i skolans södra del, och någon upplevde att astma- och allergiproblem blev värre varje gång hon kom till skolan.

Luftproverna visade också på avvikelser i form av fuktmarkörer från fuktig isolering och träskyddsmedel. Man tror nu att en av orsakerna till det kan vara fuktskada i en vägg. Vid årets snösmältning trängde vatten in i det området och när man började riva väggen såg man att det troligen varit läckage där under lång tid. Hela väggen revs och just nu håller man på att byta ut allt virke samt laga taket.

Mats Friberg nämner också att man väntar på resultat från borrprover på tre ställen i betongplattan runt entrén och korridoren. Tidigare har liknande prover visat tecken på kemiska emissioner och det är det man nu vill kontrollera en extra gång.

Mer läsning

Annons