Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Luciafirandet räddas av damlag

/
  • Cajsa Vedin, 18 år, Hudiksvall, som spelar med Enånger/Iggesunds damlag i fotboll, var en av luciatärnorna som provade linnen under tisdagskvällen på Brovallen i Enånger. Monica Pettersson från Enångers luciakommitté hjälpte till med att knyta bandet.
  • Flera tjejer i Enånger/Iggesunds damlag i fotboll, som i år ställer upp i Enångers luciafirande, provade ut linnen under tisdagskvällen på Brovallen i Enånger, inför luciafirandet lördag 15 december.

Luciafirandet i Enånger ställdes först in på grund av för få luciakandidater. Men nu räddas den drygt 50-åriga traditionen i Enångers kyrka, av Enånger/Iggesunds damlag i fotboll.

Annons

 Under tisdagskvällen provade de 15 deltagarna med tärnor, stjärngossar, en tomte – och lucia förstås – ut linnen, glitter, band, strutar och luciakrona inför firandet i Enångers kyrka lördag 15 december.

– Det är en viktig och bra tradition i kyrkan som sprider mycket glädje för såväl gammal som ung. Eventuellt blir det även fler framträdanden på andra ställen i Enånger under söndagen. Det blir dock inga hembesök med sång, men luciakommittén kommer att åka runt och dela ut blommor till de äldre i byn, säger Jesper Nilsson, som är stjärngosse och en av flera ansvariga för årets luciafirandet.

Årets lucia Stina Sandström, 18 år, Enånger, är glad över att luciafirandet blir av.

– Jag tycker det är kul att vi får ihop det så att folk kan komma och lyssna i kyrkan. Förberedelserna har gått bra så nu ska vi ha sångträning under denna vecka och nästa, säger Stina.

Mer läsning

Annons