Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lördagtripp till tippen

Redan innan grindarna slogas upp ringlade köerna långa på riksväg 84 vid Ulvbergets återvinngsanläggning. Trafiken matades på i sakta mak under lördagen, och de som kom med flera lass tillbringade en timme eller så i kö.

Annons

– Det har varit mycket folk hela dagen. Att städa är tydligen en populär lördagssysselsättning, konstaterade Pär Norberg, som hjälpte till vid containrarna på lördagen.

Den nya anläggningen invigdes så sent som i november i fjol, och när de sista detaljerna är på plats i sommar, har kommunen investerat runt 20 miljoner kronor i den nya återvinningscentralen.

Nu är två stationer i bruk, under tak. Ytterligare två ska byggas upp, men utan skyddande tak. När de är på plats, ska trafiken flyta smidigare, försäkrar Pär Norberg.

– De nya containrarna kommer om någon vecka, så vi hoppas kunna öppna de nya stationerna snart.

Arnold Sundell renoverar huset inne i stan, och hade kört två rundor till Ulvberget. Dels med överblivet från renoveringen, dels med det återvinningsbara som samlar sig i ett hushåll under ett år. Hanteringen kunde vara smidigare, tyckte han:

– Jag har nog köat uppåt en timme, sammanlagt. Jag skulle vilja ha två filer här, så att man kunde lasta av på två sidor, och ha omkörning i mitten.

Mer läsning

Annons