Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

London Philharmonic Orchestra spelar in Rickards låt

Martin Stenmarcks singel "Det var då (julens alla klockor)" som släpptes tillsammans med julskivan Decembersånger, har spelats in av London Philharmonic Orchestra till förmån för World Childhood Foundation.

Rickard Nilsson i Hudiksvall skrev musiken.

– Jag är oerhört stolt, säger Rickard.

Annons

Den 12 november släpptes Martin Stenmarcks första julskiva, som spelats in med London Philharmonic Orchestra till förmån för World Childhood Foundation. Med på skivan finns "Det var då (julens alla klockor)", som Hudiksvallsmusikern Rickard Nilsson skrivit musiken till. Låten släpptes även som singel.

– Martin ringde mig i somras och frågade om jag ville skriva musiken till låten. Jag gjorde klart den. Sedan hörde jag inte något på länge innan jag fick ett mail med ett filmklipp där Martin spelade in låten tillsammans med London Philharmonic Orchestra i Air Studios. Jag fick en chock, säger Rickard Nilsson.

London Philharmonic Orchestra är världens just nu mest framgångsrika symfoniorkester. Orkestern har tagit emot flera guld- och platinaskivor, sålt flera miljoner album och var officiell orkester under OS i London i somras, där de framförde samtliga vinnares nationalsånger.

– Jag är oerhört stolt över att ha skrivit musik som sedan spelats in av London Philharmonic Orchestra. Det är världens främsta symfoniorkester. Det känns overkligt på ett trevligt sätt, säger Rickard Nilsson.

Mer läsning

Annons