Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Livsfilosofen Olof Röhlander: "Njutning finns överallt"

Njuta, mitt i livspusslets stressigaste stunder kan kännas som en utopi. I Kulturhuset Glada Hudik samlades drygt 200 personer för att lyssna till den före detta bordtennisspelaren som hävdar att detta är fullt möjligt.

Annons

Med föreläsningen, "Konsten att njuta av livet – och ändå få saker gjorda", talar Olof Röhlander om njutning. Han berättar att det är någonting individuellt, men han vill att var och en ska förstå att den finns där, överallt.

– Den finns till och med i det våta regnet, den finns i besvikelsen, den finns i sorgerna och den finns också på fredagsmyset och när du klappar en hund. Små saker, stora saker, men njutning finns överallt, säger han.

Här delar Olof med sig av sina bästa tips:

Olof Röhlander lämnade bordtennisen och utbildade sig till mental tränare – men det var med racketen i handen som han insåg vikten av att tänka rätt.

När publiken går hem för kvällen är det en sak han vill att de tar med sig. Ordet njutarbeta med dess innebörd.

– Där ett nytt begrepp som jag har myntat. Ska vi ägna så mycket tid åt arbete, så gäller det att först och främst förstå att arbete är också njutning och det kan vara njutning. Så njuta på jobbet, njutarbete det är vad kvällen har handlat om.

Så här sa kvällens besökare:

Läs även:

Månadstankar inför semestern

Positivt tänkande - en väg till depression och utbrändhet?

Sophias budskap: "Psykisk ohälsa smittar inte"

Så, ut och njut.

Mer läsning