Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Livligt under handelns dagar

/

I går inleddes Handelns dagar i Hudiksvall. Gågatan fylldes av små och stora butiker, föreningar och hantverkare som alla ville visa upp sig och sina varor för besökarna.

Annons

Vid kanalen stod Hudiksvalls Sportdykarklubb, som under dagen dök och plockade upp skrot från kanalens botten.

– Vi plockar upp cyklar, kundvagnar och sådant som ligger där. Det vi hittar knyter vi fast och drar upp, sedan läggs det på en släpvagn som kommunen tar hand om, säger Therese Fors från Hudiksvalls Sportdykarklubb.

– Självklart gör vi det här för att folk ska få upp ögonen för klubben, men också för miljön i staden; att städa upp i vattnet lite, säger Markus Winberg från Hudiksvalls Sportdykarklubb.

Klubben har funnits sedan 1969 och är en av landets äldsta dykarklubbar. Och medlemmarna dyker året runt.

– Vi dyker överallt där det finns vatten. På vintern håller vi till på Iggesunds badhus. Förra helgen var vi ute och dök i ett vrak utanför Saltvik; Stora Öland. Det är en gammal skonare som förliste i slutet av 1800-talet, säger Markus Winberg.

I ett gathörn spelade Iggesunds Dragspelsklubb för de förbipasserande. Klubben bildades 1992 och har spelat på Handelns dagar sedan starten.

– Det är sällan några spelstämmor inne i stan, så det är på Handelns dagar vi får chansen att komma till centrum och spela, säger Sven-Olov Johansson från Iggesunds Dragspelsklubb.

Mer läsning

Annons