Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lekplatser anpassas inte

/
  • I Borgarparkens handikappanpassade lekplats kan även barn med fysiska funktionshinder vara med.

Inga pengar till lek för handikappade barn.

Annons

Den handikappanpassning som planerats för kommunens lekplatser får vänta. På onsdagen beslutade kommunstyrelsen i Hudiksvall att dra tillbaka 500 000 kronor som avsatts i investeringsplanen, och anpassningen för funktionshindrade barn skjuts på framtiden.

I Hudiksvalls kommun finns en enda handikappanpassad lekplats, i Borgarparken. Tekniska avdelningen har ansvaret för totalt 42 lekplatser. Dessutom finns ett antal vid skolor och förskolor.

– Att handikappanpassa lekplatser är inte särskilt svårt. Det är olika förutsättningar på de olika lekplatserna, men det är inte så märkvärdigt att anpassa, så länge man har pengar, säger parksektionens chef Håkan Wenn.

Nu har man alltså inga pengar, och investeringarna som planerades för i första hand Delsbo och Iggesund läggs på is. Tidigast nästa år kan arbetet komma igång, om ekonomin tillåter. Jörgen Jansson, ordförande för DHR, beklagar att insatsen dröjer.

– Det är olyckligt att det blir så här. Det är dåliga förutsättningar på lekplatserna, handikappade barn får nästan stanna utanför, säger han.

Mer läsning

Annons