Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lastbil på E4 bärgad med lyftkran

/

(Uppdaterad 18.10) En stor lyftkran har bärgat lastbilen efter seriekrocken på förmiddagen. Totalt var tio fordon inblandade i olyckan.

Annons

En av lastbilarna som var inblandade i olyckan på förmiddagen blev ståendes på E4 halvt lutandes ned mot ett varttendrag vid sidan av vägen. En lyftkran fick tas till platsen för att kunna bärga den. Under bärgningsarbetet är E4 en kortare tid helt avstängd och under eftermiddagen är det begränsad framkomlighet då städning pågår på platsen.

Olyckan skedde vid 10-tiden på E4 mellan Iggesund och Hudiksvall, i höjd med Delångersån. En bil fick sladd och snurrade runt på vägbanan. När fordonen efter bromsade för att undvika att köra in i den bilen kom flera fordon bakom och körde in i dem.

Enligt räddningstjänsten var totalt fem personbilar och fem långtradare inblandade i olyckan. Se kort klipp från olycksplatsen under räddningsarbetet här.

En långtradare hamnade tvärs över vägbanen med förarhytten hängades ut över diket. Andra personbilar och långtradare körde in i vajerräcket när de försökte väja för olyckan.

En person, en kvinna i 25-årsåldern, fördes till sjukhus, men ska inte vara allvarligt skadad. Hon har nu fått lämna sjukhuset.

Det norrgående körfältet var under flera timmar blockerat. Trafiken leddes under tiden om via Iggesund och gamla E4.

Klockan 17 var E4 återigen öppen för trafik.

Mer läsning

Annons