Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsartext: Dräktkväll på Norrbo hembygdsgård

/
  • Från vänster: Siv Engstad, Curt-Ingvar Hamrén, Ann-Marie Bergman, Ulla Hamrén, Christina Blom, Marianne Bylund, Elin Johansson, Agneta Thorsell, Marita Sandberg, Gunilla TangKai, Mats Alkerud, Anna-Greta Ullberg, Mildred Olsson och Reinor Andersson.

Onsdagen den 6 juli anordnades en speciell kväll på Norrbo hembygdsgård.

Annons

Det var inte bara kvällsstämma med spelmän och övriga besökande, som vanligt en sommaronsdagskväll, utan Norrbo hembygdsförening i samverkan med studiecirkeln Inventering av Norrbodräkten hade bjudit in till en folkdräktskväll. De som ville klädde sig i folkdräkt och blev fotograferade både gruppvis och enskilt.

Särskild fokus fanns förstås på Norrbodräkterna, som bilden här visar. Beträffande kvinnodräkten finns bland annat variationerna hel livkjol respektive livstycke och separat kjol, samt två typer av tröja: den gröna och den röda. Mansdräkterna här är av två slag, där den med gula byxor är ansedd som mer kostbar, då byxorna ursprungligen var gjorda av älgskinn.

Efter fotografering blev alla dräktklädda bjudna på fika och satte sig till bords för att även njuta av den anslående utsikten över Norrdellen.

Anna Dahlbeck

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons