Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsarartikel: Blodomlopp även för knattar

/
  • Mats Damberg och Agneta Eriksson, Hudiksvall, tillsammans med Blodomloppets ordförande Claes Fagerström på framtidsmötet i Stockholm.
  • Till våren anordnas Blodomlopp även för de yngre i Hudiksvall. Bilden är tagen vid Lilla Blodomloppet i Linköping.


Nu ska även de yngsta få vara med i Blodomloppet i Hudiksvall.

Annons

När det stora evenemanget genomförs den 23 maj nästa år ingår även Lilla Blodomloppet. Barn från noll till tio år får då kämpa sig runt en egen kortare slinga med start och mål på Glysisvallen.

– Lilla Blodomloppet har tidigare genomförts på tre orter i Sverige och blivit mycket uppskattat. Vi vill göra det till en succé även i Hudiksvall, säger Lars Nordström, ordförande i Strands IF:s friidrottssektion.

Läs mer: TV: Blodomloppet i Hudiksvall lockade tusentals

Startskottet har redan gått för den stora nationella satsningen för att locka nya blodgivare. Föreningen Blodomloppet höll i helgen framtidsmöte i Stockholm med deltagare från alla 15 arrangörer från Malmö i söder till Umeå i norr. Då spikades bland annat datum för loppet som i Hudiksvall kommer att gå en vecka senare än tidigare år.

– Jättebra för oss, säger Mats Damberg, Blodomloppsgeneral som varit med sedan starten i Hudiksvall för snart 18 år sedan. Nu slipper vi konkurrens från andra motionslopp i närområdet.

Blodomloppet är det enskilt största motionsarrangemanget i Sverige med ett livsviktigt mål. Loppet står för motion och hälsa, men huvudmålet är att locka fler att bli blodgivare.

Läs mer: Blodomloppet ger nya blodgivare

– I Hudiksvall betyder det oerhört mycket för oss, berättar Agneta Eriksson från blodcentralen på Hudiksvalls sjukhus. Blodomloppet ger oss fler nya blodgivare än något annat arrangemang.

Det kan bli en hel del förändringar och inslag i det populära loppet nästa år.

– Många nya idéer dök upp under framtidsmötet och vi kommer nu att sätta oss ner på hemmaplan för att se vad vi kan ta till oss, avslutar Mats Damberg.

Läs mer: Fler artiklar om Strands IF hittar du här

/Strands IF:s friidrottssektion genom Lars Nordström

Det här är en läsartext. Har du också något du vill berätta om i Hudiksvall? Skicka ett mejl till redaktion@ht.se och märk det med "Läsarartikel" så kan det bli publicerat på helahälsingland.se och i Hudiksvalls Tidning.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons