Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läroverket renoveras

I maj tas beslutet om att renovera Läroverket och att flytta in Kulturskolan i byggnaden. Upprustningen ska pågå under tre år.

Annons

Även om beslutet om en renovering för 53 miljoner tas i fullmäktige 28 maj, dröjer det innan själva renoveringen kommer igång.

Byggstarten sker under andra halvåret 2013, fram till dess sker endast förberedande arbeten, utrymning av vissa lokaler och upphandling.

Först ska aulan anpassas för undervisning, eftersom man vill minimera undervisning i moduler utanför huset. Därefter börjar renoveringen.

I huvudbyggnaden ska golvmattorna bytas ur, nya innertak sättas upp och väggar målas. Taket, fönstren och fasaden ska renoveras. Toaletter och handfat med mera byts ut, belysningen uppgraderas och larm- och passersystem ordnas.

För hela institutionen (Läroverket består av flera byggnader), gäller totalrenovering med asbestsanering, renovering av tak, fönster och fasad samt att ventilationen åtgärdas, bland annat med ett nytt fläktrum.

I gymnastiklokalen blir det nya ytskikt, putsen lagas och nytt sanitetsporslin installeras.

Utomhus ska belysningsstolpar bytas.

Hissen i Läroverket ska byggas om för att handikappade lättare ska ta sig fram och en ny hiss installeras i gymnastikbyggnaden.

Till den fasta utrustningen hör it för multimedia och trådlös kommunikation, fast inredning i naturorienterande delen, liksom i teknik- och slöjdsalar. Danslokal och bibliotek ska också få fast inredning.

Det blir också nya möbler i samtliga elev- och personalutrymmen, nya elevskåp och nya skåp i undervisningslokalerna.

Mer läsning

Annons