Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lärarvikarie hade sex på skola

Lärarvikarien har erkänt att han haft sexuellt umgänge med ännu en elev. Vikarien hade sex med en elev i lokaler på skolan.

Annons

Vid ett tillfälle i höstas hade vikarien sex med en elev i ett kontorsutrymme på skolan i Hudiksvalls kommun.

Åklagaren anser att händelsen var en våldtäkt, men mannen nekade till det under fredagens häktningsförhandling. Han hävdade att det sexuella umgänget var frivilligt.

Hudiksvalls tingsrätt beslutade att inte häkta mannen för våldtäkt, utan valde en annan brottsrubricering, nämligen sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning.

– Det handlar om relationen lärare - elev, förklarar mannens försvarsadvokat K-G Myhrberg. Det kan vara brottsligt under vissa omständigheter.

Mannen häktades dessutom för ännu ett fall av sexuellt ofredande, som han nekar till. Han är fortsatt misstänkt för de brott han tidigare häktades för.

Det rör en våldtäkt mot barn, där han har erkänt sexuellt umgänge med en flicka. Han har sagt att han inte visste att hon var under 15 år. Han misstänks också för flera sexuella ofredanden. Totalt handlar det om sex högstadieflickor som ska ha utsatts för sexualbrott av lärarvikarien.

Utredningen ska nu fortsätta och åklagaren har två veckor på sig innan åtalet ska väckas. Under tiden sitter lärarvikarien inlåst i häkte utan kontakt med yttervärlden.

– Han får inte prata med någon annan än mig, säger K-G Myhrberg.

Mer läsning

Annons