Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lärarvikarie åtalas för tre våldtäkter

Mannen anklagas för sex med minderårig och för att ha tvingat sig till sex med en elev.

Annons

Totalt handlar det om sex högstadieflickor som ska ha utsatts för sexualbrott av lärarvikarien. De allvarligaste brotten är två fall som rubriceras som våldtäkt mot barn och en våldtäkt.

Enligt åtalet har han haft sex med minderårig vid två tillfällen i slutet av december.Mannen har medgett att han har haft sex med flickan, men har förklarat att han inte visste att hon var under 15 år.

Åklagaren anser ändå att mannen borde ha förstått hur gammal flickan var. Våldtäkt mot barn innebär att ha samlag med ett barn under 15 år eller genomföra en annan sexuell handling som kan jämföras med samlag. Brottet kan ge mellan två och sex års fängelse.

Lärarvikarien har också erkänt sexuellt umgänge med ännu en högstadieelev. Det ska ha inträffat i ett kontorsutrymme på skolan i Hudiksvalls kommun. Åklagaren anser att mannens agerande var brottsligt och rubricerar det som våldtäkt alternativt sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning.

Enligt åtalet ska han ha tvingat till sig samlaget genom att trycka ner flickan med sin kroppstyngd. I andra hand anser åklagaren att mannen utnyttjat att flickan stått i beroendeställning till honom eftersom han skulle sätta betyg.

Han åtalas också för fyra fall av sexuella ofredanden mot elever. Han ska bland annat ha skrivit meddelanden med sexuellt innehåll till dem via Facebook. Han ska också vid flera tillfällen ha frågat en av flickorna om han fick ta på hennes stjärt.

Alla brotten ska ha skett under perioden oktober–januari. I början av januari polisanmäldes lärarvikarien. Inledningsvis gällde misstankarna att han sexofredat tre högstadieflickor. Efter det rullades fler händelser upp och han anmäldes för brott mot ytterligare tre flickor.

Mer läsning

Annons