Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Långvind uppkopplat via fiber

/
  • Tack vare fiberanslutningen kan Agneta Bengtson i Långvindsbruk distansarbeta mot sin arbetsplats i Stockholm.

Efter flera års väntan har nu de första hushållen i Långvind kopplats upp mot kommunens stadsnät via fiberanslutning.

Annons

I fredags kväll kunde företagarna Jörgen och Agneta Bengtson i Långvindsbruk för första gången använda sig av en fullt fungerande internetuppkoppling.

– Det är en fullkomlig revolution. Tidigare tog det minuter att öppna ett vanligt mejl och närmare 20 minuter att ladda en vanlig hemsida. Nu går det på ett par sekunder. Som företagare är jag helt beroende av bredband och har tidigare varit tvungen att åka till Hudiksvall eller Söderhamn, säger Jörgen Bengtson.

Tidigare hade paret trådlöst bredband, men på grund av dålig mobiltäckning i området motsvarade det kapaciteten av ett uppringt modem. Nu finns det kapacitet för hastigheter upp till 1 000 Megabit per sekund i båda riktningarna.

– Det är en helt otrolig skillnad. Nu kan jag koppla upp mig och distansarbeta mot min arbetsplats i Stockholm, säger Agneta Bengtson.

Enligt Jörgen Bengtson har ett tiotal personer anmält intresse för fiberanslutning, både i Långvindsbruk och i Långvinds fritidsområde. De fastigheterna kommer nu att kopplas upp mot stadsnätet.

Hudiksvalls kommun äger fibernätet och det kommunala bolaget Fiberstaden ansvarar för bredbandsutbyggnaden.

Mer läsning

Annons