Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lång väntan för att komma in i sodapannan

Ännu på lördag eftermiddag var den nya sodapannan hos Iggesund Paperboard så varm att personalen inte kunde ta sig in för att lokalisera läckan som upptäcktes på onsdagen.

Annons

Pannan är byggd för att klara mycket höga temperaturer, och det har tagit längre tid än beräknat för den att svalna. Dagen efter att felet upptäcktes var förhoppningen att man skulle kunna inled reparation på fredag, och att pannan skulle kunna köras igång under helgen. På lördag eftermiddag väntade man alltså fortfarande på att värmen skulle gå ned.

– Men vi beräknar att ha ställningar på plats under lördag eftermiddag, och först under kvällen hoppas vi kunna komma in och titta på skadorna, säger Staffan Jonsson, platschef vid Iggesund Paperboard.

Vad som kan ha orsakat läckan har man inga teorier om, men det är inte helt ovanligt att den här typen av fel inträffat, enligt Staffan Jonsson.

– Det är för tidigt att säga något om vad som har hänt. Vi hoppas att vi snart ska kunna komma in och titta, och det vore dumt att spekulera i orsakerna nu.

Mer läsning

Annons