Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laglös parkering i Fiskarstan

/
  • När Roland Waax skulle ut med bilen på onsdag morgon stod en felparkerare i vägen.

Garageutfarter spärras av felparkerare.

Annons

Tidigt i går morse skulle Roland Waax, som bor i Fiskarstan i Hudiksvall, ta bilen och åka ut på ett uppdrag. Det blev inget av med det, för det stod en bil parkerad framför hans garageutfart. Parkeringsvansinnet i Fiskarstan ställer till stora problem, säger han.

– Jag har blivit utsatt för detta så många gånger att jag blir rätt och slätt förbannad, säger Roland Waax.

Roland Waax bor på Långgatan, en av de ganska smala gatorna i Fiskarstan. På porten har han en skylt som upplyser om att här får man inte parkera. Likafullt står det av och till bilar där, som spärrar hans utfart. På måndag morgon var det alltså dags igen.

– Parkeringsvakten hade inte tid att komma, men polisen hjälpte till och satte parkeringsbot på bilen. Jag har ringt till personen som bilen står registrerad på, men kommer bara till en röstbrevlåda, säger Roland Waax.

När vintern kommer blir det ännu värre, säger han. Bilar som står parkerade på båda sidor av gatan, flera timmar eller hela dygn, hindrar effektiv snöröjning och den körbara rännan mitt i vägen blir allt trängre. Men det är illa nog innan snön kommer.

– Förra veckan tvingades sopbilen backa ut från gatan, den tog sig inte fram mellan bilarna. Vi har fått klagomål från renhållningen tidigare, och de säger att om det här fortsätter så kommer de att sluta köra här, säger Roland Waax.

Mer läsning

Annons