Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinnoinspiration till 241 tusen

För kvinnor på landsbygden, som har eller funderar på att starta eget inom kreativa eller gröna näringar, kan ett nystartat projekt kallat DistinktDam öppna nya möjligheter.

Annons

Det är en samling kreativa kvinnor med anknytning till kultur som under hösten i fjol startade det hela som ett pilotprogram. Tanken är att stärka kvinnors företagande på landsbygden. Projektpengar har beviljats ur EU:s jordbruksfonder och nu har länsstyrelsen i Gävleborg sagt ja till arrangörernas ansökan om medel.

– Förutsatt att det blir minst 15 deltagare så satsar vi i Gävleborg 241 000 kronor ur EU:s jordbruksfonder, berättar Håkan Sundelin, länsstyrelsens handläggare inom landsbygdsprogrammet.

Främst är företag utanför centralorterna Gävle, Sandviken, Söderhamn och Hudiksvall målgruppen och frågan är förstås: hur kan detta ge kvinnor med landsbygdsföretag något?

– Jag kan inte den här nischen, så jag vet inte mer än att det var lyckat i Uppsala län. Vi ser att allt fler kvinnor flyttar från landsbygden. Detta kan vara ett sätt för kvinnliga företagare att bygga upp ett kontaktnät. Vi vill ju stödja kvinnor som vill bo kvar på landsbygden att hitta fler möjligheter att försörja sig.

Mer läsning

Annons