Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinnligt nätverk lär sig investera

/
  • På fredagen träffades ett gäng affärsinriktade kvinnor på Hotell Temperance för att lära sig mer om affärsänglar.

Under fredagen träffades ett gäng affärsinriktade kvinnor på Hotell Temperance för att diskutera kvinnliga affärsänglar.

Annons

– 97 procent av allt riskkapital kommer från män och går till män, det är därför vi är här, säger projektledare Agnetha Påhlin. Hon menar att kvinnor lika gärna som män vill satsa och investera.

Det senaste halvåret har nio kvinnor från länet alla hörn träffats i ett projekt, vars syfte är att främja det kvinnliga företagandet och öka kompetensen kring investering av ett riskkapital.

Syftet med kvinnliga affärsänglar är att informera om hur det fungerar, och vad det innebär, att vara en riskkapitalist. Hur gör jag, vad krävs av mig, vilka lagar och regler finns och vilka är riskerna? Deltagarna får också en inblick i vad det innebär att vara styrelseledamot i ett företag.

– Jag lockades till det här för att det var ett projekt på en annan nivå. Det är inte bara att nätverka, utan det finns en ambition, säger Anna Gustavsson från Hudiksvall, som arbetar som konsult inom projektledning.

Mer läsning

Annons